Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Framtidens Kardiologer är arbetsgruppen som tar tillvara ST-läkarens intressen!

Framtidens Kardiologer bildades 2012 och fungerar som en arbetsgrupp inom Svenska Kardiologföreningen och som nationell delförening inom ESC:s Cardiologists of Tomorrow. Arbetsgruppen varierar något i storlek från år till år men strävar efter att bestå av både kvinnor och män, från såväl stora som små sjukhus med en geografisk spridning över landet.

De viktigaste arbetsuppgifterna för arbetsgruppen var inledningsvis att skapa en förteckning över samtliga läkare som för närvarande genomgår specialistutbildning inom kardiologi och kontaktinformation till dessa. Man uppdaterade också hemsidan med nyttiga länkar för kardiologer i allmänhet och ST-läkare i synnerhet och anordnade sociala sammankomster med föreläsningar i samband med Kardiovaskulära Vårmötet.

Arbetsgruppen har också kommit att fungera som remissinstans för Kardiologföreningen i frågor som rör utbildning och fortbildning och har noggrant bevakat frågor kring nya ST:n.

Fortsätt läsa här (länk till cardio.se).