Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

Praktisk Perifer Regionalanestesi Inställd.


EndoVascular resuscitation, bleeding and Trauma Management (EVTM)Inställd


Etik och svåra samtal 
Vi är extra glada över att ha chansen att bjuda in sjuksköterskor denna gång

Kursbeskrivning:
Vill du bli bättre på att lösa etiska problem i vardagen? Funderar du på hur man för en diskussion vid en vårdkonferens, och vilka lagar och regler man behöver ta hänsyn till? Tycker du att det känns spännande att träna dig i ”svåra samtal” med hjälp av en duktig skådespelare? Då är den här kursen något för dig.

Under förmiddagen kommer vi att diskutera olika etiska frågeställningar, gå igenom strategier för hur man kan föra en etisk diskussion samt gällande lagar och riktlinjer. På eftermiddagen arbetar vi tillsammans med skådespelare och omsätter teorin i praktik.

Kursen vänder sig till såväl ST-läkare som specialister och uppfyller:
- SOSFS 2015:8 (”nya ST”): delmål A2, samt delar av A5, A6, B1, B5, C7 och C13.
- SOSFS 2008:17 (”gamla ST”): del av delmål 7, 13, 14, 15 och 18.

Kursledare: Kursen leds av Eva Hannerz Schmidtke, BÖL och läkarchef på Intensivvårdssektionen Akademiska sjukhuset Uppsala och Karolina Persson, specialistläkare vid Skånes Universitetssjukhus Lund. Eva har anordnat flera workshops i etik både inom SFAI och SSAI och Karolina har intresserat sig för frågan om ej HLR-beslut i samband med anestesi. Karolina och Eva har samarbetat sedan 2019 och ett av deras projekt är den delförening för etik inom SFAI som kommer att konstitueras under SFAI & AnIva-veckan 2021.

Datum: 21 september 2021
Tid: 09.00 - 16.00.
Plats: 
Sal:
Delmål: A2, A5, A6, B1, B5, C7, C13
Pris: 2000 kr exkl moms.
Max antal deltagare: 20
Anmälan: Sker i samband med anmälan till SFAI & AnIva-veckan. Vill du endast anmäla dig till detta möte väljer du i anmälningsformuläret ”Anmälan endast förmöte” under ANMÄLAN-fliken

SFAIÖPs workshop luftvägshantering vuxen Inställd