Javascript är inaktiverat

Javascript verkar vara inaktiverat. Detta kommer att påverka sitens funktionalitet. Vänligen aktivera JavaScript eller återvänd till denna webbplats från en annan enhet.

 

 

e-FAST workshop

Under denna workshop kommer deltagarna erbjudas möjlighet att träna på undersökningstekniken e-FAST. Vi kommer att gå igenom indikationer och grunderna för en snabb screening. För att möjliggöra tillfälle för individuell träning begränsas deltagarantalet till 16 personer.

Deltagarna kommer först samlas för en genomgång på storbildsskärm. Instruktörer kommer där visa vilka ultaljudsfönster som ska eftersökas under undersökningen.

Därefter delas deltagarna in i 4 grupper. Samma övningsschema kommer erbjudas på alla stationer, men med olika ultraljudsapparater. Varje grupp kommer tilldelas en instruktör, en frisk frivillig att undersöka och 1-2 ultraljudsapparater. Alla deltagare ska ges möjlighet att testa två olika modeller av ultraljudsmaskin.

Instruktörer: Jens Åström, Erik Eklund, Birkir Örn-Hlynsson, Oscar Hellenäs.

Plats: Conventum kongresscenter.
Tid: Torsdag 23 sept kl 13.00-14.30
Antal deltagare: 12
Kostnad: 400 kr
Målgrupp: St-läkare och specialister inom anestesi och intensivvård.
Delmål: Del av C2, C3, C6
Anmälan: Sker i samband med anmälan till SFAI & AnIva-veckan. Klicka här för att anmäla dig.Fokus på ”rudeness” i avancerad simulering
 
Beskrivning: Utifrån Riskins föreläsning ”Rudeness and communication in stressful situations” visar vi en avancerad simulering med syfte att utmana teamet utifrån ”rudeness” och bristande samarbete.  Syftet är att visa på en sällan simulerad del av CRM som kan ha inverkan på patientsäkerheten och hur man kan hantera den. Simuleringen efterföljs av en diskussion kring lämplighet och möjlighet att simulera ”rudeness”, vad det gör med teamet och hur man återkopplar ett sådant scenario.

Instruktörer: Åsa Johansson, Thomas Widmark

Tid: Fredag 24 september kl 08.45-10.00
Plats: Conventum
Antal deltagare: 15
Kostnad: 400 kr
Delmål: Del av A2, B1, C7
Anmälan: Sker i samband med anmälan till SFAI & AnIva-veckan. Klicka här för att anmäla dig.


Workshop i HFPPV Inställd.Workshop vändning i bukläge Inställd.